Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли, 2015

Coffee Time....

Добро утрo усмихнати хора.... Експресото е нещото, което може да ти спаси живота сутрин.Особено в компанията на красив часовник....и определено нещо, което не всеки би oтценил.... Дяволът е в детайлите..... Успешен и усмихнат завършек на седмицата на всички... Q&Q Superior Dress Collection.... Z. P.

Hands on ...... Longines Heritage Chronograph...

 Здравейте приятели, Днес ще разгледаме, един култов часовник, който носи в себе си традиций и качество типични за швейцарското производство.А дизайна сякаш връща времето назад...  Longines за мен е един от най-добрите брандове на пазара.Като съотношение цена - качество са може би, най-добрата инвестиция.А винтич моделите и в часност хронографите са изключително ценени и търсени в момента от колекционери и търговци.  Машината на времето, която ще разгледаме днес е разкошна.Красотата и не остава незабелязана а всичките детайли ни пренасят в една изминала ера.... Longines Chronograph Heritage Tachymeter  Официалното представяне на часовника е на Bazelworld 2012 и е част от Heritage колекцията на бранда.Часовника разполага с Тахиметрична скала, която е била представена около 1811г и се използва за измерване средна скорост за разстояние.Този инструмент намира широко приложение в спортните часовници и е изключително ценен от любителите на ретро автомобилите. Часовника разполага с две

My Father hand....

Ръката на баща ми.... Не е нужно да има повече думи... Часовника на снимката е съветски часовник Кама, произведен точно в годината в която той е роден... А ето и снимка на самият часовник. Пожелавам на всички успешна и усмихната седмица.... Z. P.

Vintage sunday.....

Отново е неделя и отново е време за винтич часовник..... Тази седмица избора се пада на Continental antimagnetic swiss made на подхождаща нато каишка.... Изключително запазен часовни от 80-те години с ръчно навиване и механизъм на EB, който носи страхотно лятно настроение в почивният ден.... Ревю скоро.... Z. P.

Wrist check..... Steinhart O1

Когато някой спомене, класически мъжки часовник, надали някой от нас, се сеща за елегантен дрес часовник.Първата мисъл която идва е Rolex и не кой да е, а самият Sub.Модел толкова култов и толкова разпознаваем по света, че хомиджите, не са нещо необичайно. Но такъв ролекс е сериозна инвестиция.Дори и 2ра ръка цената не е ниска.Това е часовника, който винаги си държи цената и винаги може да се препродаде на цена близка до тази на която е купен. Но все пак, тови вечен дизайн, може да бъде намерен и в много красиви и качествени часовници.А най-добрият от тях е Steinhart Ocean one. Изключителен часовник за парите си, а качеството е като за часовник в много по-горен клас. Нищо по този часовник не недоизпипано.Безела е от керамика а целият корпус и веригата са от масивна стомана.Всичкото това събрано в 190гр. Класическите мерцедесни стрелки са налице а датата и лупата както се очаква са на 3 часа. Изнивявам се, че снимките са с найлонче, но часовника беше чисто нов и сърце не ми даде

Daily Basics....

Лято....жега... Направо те задушава..... Затова, нека да се поотхладим с един свеж коктейл и шарен часовник.... Polo by Ralf Loren.... Koктейл от Мента, лимонов сок и пъпеш.... Z. P.

Attire....

Modern Classic... Това е предложението за бизнес облекло тази седмица... Деловият етикет задължава сакото и вратовръзката.Но защо, да не ги разчупим с повече цветове.Риза от качествен памук е удобна и през лятото, а едно сако от 100% студена вълна или лен е допър избор за топлите месеци. Редно да споменем и часовника.. Лимирана серия на Fiorucci в казино стил.При настикането на горният бутон циферблата с номерата се завърта а топчето се движи спокойно часовника.Много красив и същевременно интересен часовник.Придава една разчупенст на облеклото. Важен детайл е и кърпичката, която тук е по добре, да си отива и да, допълва вратовръзката а не да изпъква.... Сако/Blazer - Tiger of Sweden Деним/Denim - Levi's 511  Риза/Shirt - H&M Вратовръзка/Tie - Montenegro Кърпичка/Handkerchief -  Marks and Spencer Часовник/Watch - Fiorucci Swiss Made Хубава и успешна работна седмица..... Z. P.

Vintage Sunday....

Oтново е неделя и отново е време за винтич часовници.... А какво по добро от това денят, да започне с хубаво кафе и красив часовник.... Не е трудно да намериш хубава и запазена победа на ЗИМ.... Трудното е да намерши, такава която, никога не е носена....тъй наречените NOS... Приятен почивен ден на всички, дано ви донесе много усмивки.... Z. P.

Up Close..... Breitling Мilitary

Когато става въпрос за военни винтич часовници, Брайлинг определено са името което изпъква.Изключително търсени и до ден днешен а и факта, че цената която държат, не е много висока, ги прави много привлекателни и желани. Машината на времето която ще разгледаме днес е малко по интересна. Не е трудно да намериш винтич хронограф на Брайтлинг.В ибей има доста и то на много добри цени.Но да намериш такъв с каса от масивно 18к розово злато е вече друга бира. Прекрасен екземпляр в минт състояние и изключително запазен циферблат. Просто красота.... Всичко това идва в много компактен размер от 34 мм, но за времето си е бил даже масивен. Брайтлинг са произвеждали този модел в началото на 40те години, но по мое мнение този красавец е от 1946г съдейки по циферблата и стрелките. По циферблата няма абсолютно никаква патина а стрелките са такива, както са напуснали завода - Перфектни. Едиствените следи са по корпуса на часовника, но за годините му е нормално.Това даже го прави още по при