Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август, 2015

Vintage Sunday..... в Понеделник...

Знам че, вчера беше неделя и знам,че доста от вас може би очакваха очакваха снимка на винтич часовник. И вече е време за такава.... нищо, че е понеделник... Луч 50 Летие победьи За хората, които не са запознати, ще поясня, че Луч са беларуско производство....просто изкупуват съветски механизми и започват, да ги слагат в техните часовници.Странен е факта, че често в мъжки часовници са слагали и дамски механизми (както в този  и механизма е Slava 1601). Поради тази причина, често часовниците на Луч са, със само две стрелки. Може би най-интересните за колекционери са моделите с 23 камъковите механизми с слагани в Poljot De luxe. И определено механично кварцовият модел..... но за него друг път.  Веднъж попаднах на една руска статия (в момента не мога да я открия) ,но в нея се споменаваше за един модел, за съжаление нямаше снимки, но часовника беше Луч и на циферблата е имало картинка послучай 50 години от Победата на русия във втората световна война.Часовника е свързан с военна тематик

Drinks...

Вече е петък, което значи, че е време за разпускане.... Лято е още а това моментално, събужда мисли за нещо екзотично.Защо тогава, не се ориентираме към, онова райско кътче от което произлизат най-добрите пури и определено най-добрите ромове... Ром Сантяго де Куба.... С една дума - страхотен.... Носи една характерна екзотична и тропиканска нотка в себе си.Просто невероятен. Определено е един от любимите ми ромове и започвам все повече да го харесвам. А моят избор се спира на тъмният с тютюневи нюанси... Z. P.

Attire...... Summer...

Отново е лято и отново е жега.... Нека да внесем морско настроение в ежедневието си с малки закачливи детайли, като котвички, лодки и свежи цветове.... Джобчето на тениската е най-добрият и модерен вариант за лятото.А плетеният колан, носи уникално морско излъчване... Часовник/Watch - Calupso Sport (Uk market) Панталон/Trousers - Volcom  Тениска/T-Shirt - Cedar Wood State Колан/Belt - Jack and Jones Гривна/Bracelet - Hand Made Очила/Sunglasses - архив Позитивна и свежа седмица на всички.... Z. P.

Coffee Time....

Ако не беше кафето, не знам как щяхме, да отцеляваме сутрин... Peugeot Le Sport from late 80's Хубав и усмихнат вторник на всички... Z. P.

Vintage Sunday....

Неделно настроение.... В това мрачно и дъждовно време, някакси се сещам за Англия... С наближаването на премиерата на новият филм на 007, това настроение се засилва още повече.... Известен е факта, че избора на Бонд в момента е Omega и то не коя а Planet Ocean....Един от най-красивите, ежедневни дайвъри на пазара.Нещо толкова емблематично, че често е сравнявано със Съб-а на Rolex.Но доста по достъпно като цена. Много от вас сигурно са запознати с часовниците, които Бонд е носил през годините, но може би най-известен си остава Rolex-a на Шон конъри с черно-сивото нато.Дори има Военни часовници на Rolex със сериен номер 007.Те разбира се нямат нищо общо с и героят на Иън Флеминг, но все пак са търсени и ценени. Интересен е факта, че не в един филм Джеймс Бонд, носи часовник Seiko.Появяват се и модели на Citizen, а дори първият часовник на Бонд е Pulsar. Не знам дали някой е запознат с този факт, но първият ръчен дигитален часовник е изобретен през 1969г.Носи името Пулсар Р2 2900 и днес б

Coffee Time....

В такива хладни, летни утрини е важно, да се погрижим за позитивното настроение... А какво по добро от топли цветове и нов часовник... А какво са сутрините без кафе..... ...все пак то е важното... Poljot Jumbo 23j Позитивен край на седмицата на всички..... Z. P.

Cigar Time....

Toзи път изборът се спира на един от малкото представители от Никарагуа, които се внасят в България. Малка виола в размер Petit(minutos), която се пуши за 15-20 мин.Какво по-добро от пура за едно сутрешно кафе... Parnis Black gmt/ green perlon strap Не е най-добрата пура в размер Minutos, но определено е единствената от бранда която за сега ми допада.Горенето е много равномерно с наситено сива пепел.Вкусът е насител, но лек.Едва ли може да се превърне в любима пура, но за един два пъти е добра... особено ако нямаш много време за почивка...... Z. P.

Details.... Summer Vibes....

Ново начало на седмицата, съпътствано с нови и позитивни емоции.... Тази седмица предложението за външен вид е за по-ежедневно облекло.Отново акцент са милитъри детайлите и слънчевите очила с винтич излъчване. Тениска/T-shirt - G-star RAW Колан/Belt - G-star RAW Очила/SunGlasses - Архив Панталон/Trousers - H&M skinny selected by David Beckham Часовник/Watch - Soviet Poljot alarm watch on nato strap   Тесниската е от висококачествен памук и е идеална за горещината на лятото.Нато каишките са, едно от любимите ми неща за винтич часовници.Придават много приятно настроение а и винаги могат да бъдат цветни и съчетани с облеклото.А и лятото са една идея по комфортни от кожата или металната верижка.  Очилата в цвят тортойс са изключително актуални последните години.А неoстаряващият дизайн на wayfarer е идеален избор за всеки мъж.  След няколко изпирания и носения, панталона ще получи много приятен изтъркан вид, което винаги може да се комбинира както с кецове(или примсоли

Vintage Sunday...

Неделя.... Стар часовник.... Има определени съветски часовници, които носят една магия в себе си .... Е този е такъв... Спортивние 2608  Изключителен часовник от 50те години с ръчно навиване и хак функция на механизма.Определено един от любимите ми часовници и един от малкото, които изваждам, за да понося от време на време.Всичко по него е оригинално, влючително секундарната бяла стрелка и стъклото.Произведен от 1ви Московски Часови Завод. Перфектно се комбинира с винтич каишка от 80те години. Приятна и усмихната Неделя на всички пожелавам..... Z. P.

Coffee time.....

Днешната порция кафе е в компанията на една красива и чаровна млада Дама.... Parnis Black GMT ceramic bezel.... Арт Кафе Пловдив... Brosway Mirror Steel.... Специални благодарности на Е. Георгиева. Z. P.

Attire....

Време е за едно ново предложение за външен вид придружено с часовник....  Напоследък в модата се говори и набляга на милитъри детайлите.Дори и камофлажните елементи, вече се срещат на всякъде.Но те винаги, могат да бъдат комбинирани по хубав начин и да носят нови и позитивни емоций.... Сако/Blazer - Zara Man Часовник/Parnis Black GMT - green perlon strap Риза/Shirt - Zara Man Панталон/Trousers - Zara Man Колан/Belt - Jack and Jones Просто не трябва да се прекалява с военните детайли, а да бъдат съчетани с изчистени неща... Единственственото нещо което изпъква е каишката на часовника, която допълва неговата 4-та стрелка за 2-рата часова зона. Керамиката на безела го прави идеален за "градската джунгла" и няма нужда от притеснения дали ще се надраска....   Леките и качествени материй са съществени за лятото. Важното е да са памук или лен, за да са удобни и през горещите часове на деня.А панталона задължително се навива съвсем леко в крачолите

Watches and Wine....

Започвам нова рубрика в която ще говоря за нещо красиво, вкусно и най-вече изискано. Виното. Или както е казано от латински "Във виното е истината".Не знам дали за всеки човек се отнася, но определено е нещо на което може да се наслаждаваш без да си изтънчен сомилиер. Ще започнем с нещо българско като за начало..... Magura Trevite Sauvignon Blanc - Chardonnay Часовник/Watch - Seiko 5 snkk27 Вратовръзка/Tie - Ralph Lauren  Много приятно вино с цитрусови акценти и зряла ябълка.Леко и е много приятно дори и за през деня.Виното от Видинският край и дори самата изба производител предоставят дегустаций на място.Определено е едно страхотно българско вино.... Chateau Du Colombier Bordeaux 2012 Часовник/Watch - Vintage Soviet Victoria (Slava) from early 90's  Плетена вратовръзка/Knitted tie - H&M Това вино идва от страна и регион, които се славят че са меката на виното.Бордо обаче, носи славата си от червените вина, въпреки това, белите също са със същото качество

Vintage Sunday.....

Отново е неделя и отново е време за винтич часовник.... Тази седмица, ще се пренесем на изток с един красив екземпляр от 80те, произведен за арабските страни. Златните детайли и денят на арабски, правят часовника изключително красив.Формата и циферблата са типични за 80-те години а нюанските, които циферблата придобива на различна светлина са страхотни.За жалост стъклата са залепени към корпуса и не винаги могат да се сменят. Едиственият недостатък е размера, или по скоро формата на касата, но въпреки това е страхотен.... Хубава и вкусна неделя на всички.... Z. P.

Coffee Time....

Вторнично настроение с кафе и летен часовник... Aко, не беше кафето сутрините щяха да са, много трудни.... Calypso Digital sport UK market... Z. P.

Daily Basics...

Добро утро, Господа. Време е за мотивиращ понеделник.... А какво по хубаво от това, денят да започне с типичнo мъжки аксесоари. Часовник/Watch - Osco Quartz Вратовръзка/Tie - Marks and Spancer Гривна/Bracelet - HandMade Портмоне/Wallet - Timberland Парфюм/Eau De toilete - Eclat Sport  Z. P.