петък, 11 май 2018 г.

Cigar Time...

Днес компания със сутришната пура, ни прави един прекрасен Восток "Бамбино", наречен така от мен, заради изключителната прилика с източният си брат (всъшност няма нищо общо като ценови клас, или като ниво на изпълнение, но визуалната прилика е на лице ) - ОРИЕНТ.
Нека започнем с пурата. Днес тя е Quintero Robusto. По принцип не съм фен на този размер късове, но точно тази виола предоставя едно различно усещане, което определено не е за пренебрегване.
Пурата с изклчително лек аромат на земя, а силата и е по-скоро лека, което я прави доста приятна за ежедневно пушене, както и за комбиниране с летни и приятни напитки.

А часовникът, който тази сутрин е на ръката ми е този.


Доста време прекрарах докато намеря точно този модел, в близко до отлично, или запазено състояние. И този просто е един път. Сякаш някой го е купил преди 30+ години и го е слагал само по важни поводи. Изключително стилен и красив часовник, предлагащ само най-важното, а именно час, минути и секунди. За доста хора, това ще е перфектният дрес часовник, а комбиниран с черна кожа, която да подчертае стрелките,  маркерите, и самият циферблат,  часовникът придобива изцяло завършен вид.
Други интересни детайли са, сънбръст циферблата в сребристо, много красивата, и удобна коронка, както и куполовидният плексиглас, който носи невероятно ретро усещане.
Погледнат под ъгъл всичките "лъчи" по циферблата изчезват, но така сякаш става още по изчистен. Механизма който цъка в този красив часовник е 2414, който може да се срещне и в един друг по известен восток, а именно Командирски. Достатъчно доказан и надежден механизъм е, а навиването е мазно и приятно.

Ето и още няколко снимки, а на всички пожелавам успешен и позитивен остатък от седмицата...
Z. P.
всички права над снимките са запазени

Няма коментари:

Публикуване на коментар