Пропускане към основното съдържание

Coffee Time

 
Днес компания с кафето ни прави един много свеж представител на любимата ми марка - Swatch , и моделът, който днес ще разгледаме е - SILVER MORNING SKY (YGS430G) от 2003г. 
Самият модел е представен през 2003г и излиза веднага по магазините. Лично за мен това е един от емблематичните символи на марката, защото максимално се доближава до образът представен през 83г, но в метален вариант - колекцията Irony. 




Колекцията Irony според мен е причината много хора да харесват тази марка. Все пак не всеки иска пластмасов часовник, а металният корпус определено е по-вкусът на много хора. В комбинация с метална плътна верига, става един идеален ежедневен часовник. 

Нека погледнем малко по-близко, защото това наистина е един страхотен часовник. 
Стъклото е плексиглас, типично за марката, но под него се разкрива един страхотен сън-бърст циферблат с луминесцентни маркери, и страхотна синя скала за минутите. Дата-та е много стилно разположена на 6ч, като чудесно се слива с цветовата гама . Стрелките тип мечове са нещо, което не виждаме много често в бюджетните швейцарски марки, но придават доста разчупена, но в същото време класическа визия. 






Друг много любим детайл за мен е коронката. Имал съм доста модели на Irony - Big серията, и някои от тях са били с коронки с цветни камъни. Честно казано аз лично предпочитам обикновената стоманена коронката, която допълва изчистената визия. 


Колекцията може да се нарича BIG , но самият размер е доста компактен. Едва 37.40мм без коронката и 38мм с нея. От лъг до лъг е 43.00мм, като заради типичните лъгове на Swatch, часовникът ляга мега удобно и балансирано по китката, особено комбиниран с оригиналната верига. Височината е 11.60мм, което се държи изпъкналото плекси стъкло. Както знаем самият часовник е капсула, но точно колекцията Irony е известна с това, че може да бъде отваряна и ремонтирана през стъклото. Не са много часовникарите, които биха се наели на този процес, но все пак е постижим. Все пак механизмът вътре е ЕТА , собствено производство на Swatch груп. Водоустойчивостта е на 3 АТМ, като доста често виждам хора да плуват в морета, басейни и т.н. с тези модели, но според мен е повече от достатъчно за един ежедневен часовник. 




Както споменах, на ръката стои супер балансирано и удобно. Имал съм 3-4 модела на верига, но този модел определено ми е от любимите. Някак си най-добре се допълва с корпусът. Закопчалката е с двойно заключване, но е толкова лъскава, че се драска мега лесно. 






Дано да ви е харесал, както ме радва и мен.  Не прекарва много време напоследък на китката ми, и май трябва да променя това, защото часовникът е страхотен и го заслужава ! И още нещо, надали има нещо толкова приятно като това, кварц да нацелва маркерите си, и факта че толкова бюджетен часовник го прави, определено радва, и показва на каква прецизност са способни Швейцарците. 

Оставям ви с още няколко снимки, а аз се потапям в тази чаша ароматно кафе...












Z.P.


*Всички права над снимките са запазени*

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Hands On .... Franck Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition 50pc.

Надали има човек, който се интересува от часовници и не е чувал иметo „ Franck Muller “ . Корпусите на касите са това , което различава бранда от много други фирми, а дори един поглед е нужен за да бъде разпознат часовник от колекцията на „ Franck Muller “ . А и как няма , като това е един от обичаните брандове сред спортисти, музиканти и известни личности. От години исках да видя часовник на „ Franck Muller “ и да разбера за себ е си наистина ли тези часовници са толкова удобни и толкова красиви на живо, както всички казват. А ето и какво ще ви покажа днес... Frank Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition  Moделът е от култовата колекция „Casablanca“, която прави бранда известен. Формата на корпуса е от така наречените „Tonneau“, като вдъхновение за нея FM черпи от старите часовници Elgin. Конкретният часовник е от изключително лимитираната серия наречена "Watchland" и е произведен само в 50 броя. На гърба на това бижу се гравира първоначалната ф

Close up ..... Туристът....

Навярно някой си е помислил, че тук ще говоря за филма с участие на Анджелин Джули и Джони Деп, но уви не е така. Сега искам да ви покажа и да спомена една доста интересна част от руската часовникарска индустрия. Ще се насочим към точно последните години на производство на съветски часовници, и в частност тези, които са били произведени за износ и най-вече за туристите. Тези малки машинки на времетно не се отличават почти по нищо от най-обикновените и масови съветски часовници, но дявола винаги е в детайлите, а тук той е в малки (или големи) картинки по циферблатите. Малко на принципа на марките и картичките, тези неща имат известна колекционерска стойност, но уви цената им не е много по-различна от тези без картинки и надписи. Но са интересни. Особено, ако са в превъзходно състояние... А картинките са толкова различни, странни, политически, военни и като цяло интересни. Нека започна малко по-отдалече... Не е тайна, че в Съветският съюз са се правили часовници с рисувани циферблати, и

Russian Gold.....

Днес ще ви разкажа, за едно малко златно съкровище,което имах честа да докосна :) Благодаря на собсвеника за възможността, да видя нещо толкова уникално и рядко! А въпросният часовник е това.... ... Съветски дамски часовник Слава в каса от масивно 14 карата руско злато.Не съм от най-големите фенове на позлатените или златните часовници и затова рядко им обръщам внимание,но този е просто разкошен.Радва и факта,че не е нещо, което можеш да видиш всеки ден. Повечето такива отдавна са заминали за предпопяване а останалите части ,често се срещат в Steam Punk бижутата..... Касата е тъй нареченото руско злато заради по медният си цвят.Самият часовник е с механизъм на слава 1600 - 17 камъка. Задният капак също е от масивно злато и има страхотни печати който могат да бъдат видяни на снимката.....Естествено времето е оказало влиянието си,но според мен така е по специален.Не е часовник който е стоял в кутия в някой забравен скрин,шкаф или таван а е часовник който е бил носен....