Пропускане към основното съдържание

Up Close..... Breitling Мilitary





Когато става въпрос за военни винтич часовници, Брайлинг определено са името което изпъква.Изключително търсени и до ден днешен а и факта, че цената която държат, не е много висока, ги прави много привлекателни и желани.

Машината на времето която ще разгледаме днес е малко по интересна.
Не е трудно да намериш винтич хронограф на Брайтлинг.В ибей има доста и то на много добри цени.Но да намериш такъв с каса от масивно 18к розово злато е вече друга бира.




Прекрасен екземпляр в минт състояние и изключително запазен циферблат.
Просто красота....
Всичко това идва в много компактен размер от 34 мм, но за времето си е бил даже масивен.
Брайтлинг са произвеждали този модел в началото на 40те години, но по мое мнение този красавец е от 1946г съдейки по циферблата и стрелките.


По циферблата няма абсолютно никаква патина а стрелките са такива, както са напуснали завода - Перфектни. Едиствените следи са по корпуса на часовника, но за годините му е нормално.Това даже го прави още по привлекателен.



Секундите са разположени в малкият циферблат на 6 часа а 30 минутният брояч на гронографа е на 12 часа.Страхотен е и надписа Breitling, разположен малко над стрелките.Като цяло циферблата носи военната визия на това лъскаво бижу.Белите маркери изпъкват изклюително много на този матово черен циферблат.Тахиметричната скала е просто чудесна.Красота е да видиш нещо типично за спортните модели на такъв стар часовник.


А да съзерцаваш работата на хронографа е истинско удоволствие,
Под капаците...Казвам капаците, защото са два.Единият е от масивно 18к розово злато а другият от стомата с позлата от розово злато, тиктака Venus cal. 170 със 17 камъка.Машината е родирана в цвят розово злато.Растоянието между патентите е 18мм, а самите те са масивни и част от каса.За съжалание нямам снимки на механизма, защото самият часовник е отварян наскоро само за профилактика.След това по желание на собственика остава затворен, за по добра херметизация...


Милитъри визията се допълва прекрасно с тази винтич черна каишка с катарами.Подложката на каишката, издига часовника и го прави по удобен за носене.Скосените и завити лъгове, допринасят за удобството и пасването на ръката.




А присъствието на ръка е много приятно и внушително...
Натискането на бутоните е толкова меко и приятно а навиването е много звучно и плавно.
Поради изнесените по високо бутоно от коронка, натискането и е удобно при всяко положение на ръката.Единствен недостатък според мен е по изнесената навън от касата коронка, но тя допълва много приятно визията.А и така е по лесна за навиване с ръкавици.





Стъкото е типичният за това време акрил и по него няма, абсолютно никакви следи и драскотини.А и придава изключителна визия и светлината която пада върху циферблата е по-красива.


Като цяло, не е часовник за всеки, но е изключителен.Не остаряващ дизайн и визия а състоянието е просто перфектно.Определено, не е за всекидневно носене, но за специални поводи е прекрасен.





Специални Благодарности на OSKAR за предоставянето на този красив часовник.




Z. P.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Hands On .... Franck Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition 50pc.

Надали има човек, който се интересува от часовници и не е чувал иметo „ Franck Muller “ . Корпусите на касите са това , което различава бранда от много други фирми, а дори един поглед е нужен за да бъде разпознат часовник от колекцията на „ Franck Muller “ . А и как няма , като това е един от обичаните брандове сред спортисти, музиканти и известни личности. От години исках да видя часовник на „ Franck Muller “ и да разбера за себ е си наистина ли тези часовници са толкова удобни и толкова красиви на живо, както всички казват. А ето и какво ще ви покажа днес... Frank Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition  Moделът е от култовата колекция „Casablanca“, която прави бранда известен. Формата на корпуса е от така наречените „Tonneau“, като вдъхновение за нея FM черпи от старите часовници Elgin. Конкретният часовник е от изключително лимитираната серия наречена "Watchland" и е произведен само в 50 броя. На гърба на това бижу се гравира първоначалната ф

Close up ..... Туристът....

Навярно някой си е помислил, че тук ще говоря за филма с участие на Анджелин Джули и Джони Деп, но уви не е така. Сега искам да ви покажа и да спомена една доста интересна част от руската часовникарска индустрия. Ще се насочим към точно последните години на производство на съветски часовници, и в частност тези, които са били произведени за износ и най-вече за туристите. Тези малки машинки на времетно не се отличават почти по нищо от най-обикновените и масови съветски часовници, но дявола винаги е в детайлите, а тук той е в малки (или големи) картинки по циферблатите. Малко на принципа на марките и картичките, тези неща имат известна колекционерска стойност, но уви цената им не е много по-различна от тези без картинки и надписи. Но са интересни. Особено, ако са в превъзходно състояние... А картинките са толкова различни, странни, политически, военни и като цяло интересни. Нека започна малко по-отдалече... Не е тайна, че в Съветският съюз са се правили часовници с рисувани циферблати, и

Russian Gold.....

Днес ще ви разкажа, за едно малко златно съкровище,което имах честа да докосна :) Благодаря на собсвеника за възможността, да видя нещо толкова уникално и рядко! А въпросният часовник е това.... ... Съветски дамски часовник Слава в каса от масивно 14 карата руско злато.Не съм от най-големите фенове на позлатените или златните часовници и затова рядко им обръщам внимание,но този е просто разкошен.Радва и факта,че не е нещо, което можеш да видиш всеки ден. Повечето такива отдавна са заминали за предпопяване а останалите части ,често се срещат в Steam Punk бижутата..... Касата е тъй нареченото руско злато заради по медният си цвят.Самият часовник е с механизъм на слава 1600 - 17 камъка. Задният капак също е от масивно злато и има страхотни печати който могат да бъдат видяни на снимката.....Естествено времето е оказало влиянието си,но според мен така е по специален.Не е часовник който е стоял в кутия в някой забравен скрин,шкаф или таван а е часовник който е бил носен....