Пропускане към основното съдържание

Hands On.... Omega Seamaster Professional automatic 300m Chronograph Diver Black Dial




Добре,
тук името казва всичко....
Доста часовници на Омега съм показал тук, някои редки, някои вечна класика, други масови и не чак толкова интересни, но ето един, който не е чак толкова рядък, но въпреки това - красив, интересен, а и не се среща много често с черен циферблат по нашите географски ширини.

Дизайнът и визията на модела го правят изключително известен, а факта, че самият Джеймс Бонд носи подобен часовник, прави Омега Seamaster professional изключително желан часовник. Разбира се, Джеймс Бонд носи модела със само три стрелки, а преди време Омега пусна и специална лимитирана серия за феновете на британския агент. За този лимитиран часовник може да прочетете тук.

Нека се върнем към конкретния екземпляр и в часност Хронограф
ът. Първото, което, разбира се, прави впечатление е черният циферблат и безел. Не казвам, че са мега редки, но 9 от 10 такива часовници за продажба са със син циферблат и безел, а черният стои малко по изискано.





Часовникът идва в идеалния за всекидневно носене размер от 42мм, но заради безела и циферблата реално погледнато изглежда по-малък. Лично на мен, тази оптична илюзия ми допада, а и часовника не е никак тънък и стои доста масивно на ръка.
Тук той идва изцяло изработен от стомана. Коронка с логото, бутоните на винт и разбира се, "хелиевата клапа" са едни от малкото невероятни детайли
, а задният капак носи емблематичния медальон на бранда.







Разбира се, класиката на този часовник е и самата верига (20мм при лъговете), която е една от най-удобните метални вериги на пазара. Невероятно качество, финиш на изработка и разбира се, дизайна. Закопчалката е масивна с възможност за микро регулиране и дайвърско разширение. Все пак да не забравяме, че този часовник е и инструмент за гмуркане със свойте 300м.

Под масивния заден капак бие автоматичният калибър на Омега 1164 с дата и резерв на пружината от 44 часа. 
Но истинската красота на този часовник е циферблатът, затова нека погледнем от по-близо...




Скелетонизираните стрелки и циферблата с вълнички са запазен дизайн на марката. Въпреки това подстветката на часовника е невероятно добра и продължителна. За нея помагат и масивните точки светломаса разполжени по маркерите, както и точката на безелена.
Малките циферблати показват:
- На 12 часа - 30 минутен регистър за хронографа.
- На 6 часа - 12 часов регистър за хронографа.
- И разбира се активните секунди на 9 часа.

Всичко е събрано на толкова малко място, но без да е претруфено, а самите стрелки са невероятни. Просто ги погледнете. Няма да ги намерите в никой друг часовник, а красотата им е пленяваща...






Датата на 3 часа е бяла на черен фон, което не е типично за повечето дайвъри, но е изключително стилно съчетание. Безела прекрасно допълва циферблата в играта на черно и бяло, а червеното само допринася за този финес.

Но нека сложим часовник на ръка...








Както казах по-горе, това е перфектният ежедневен часовник. Удобството и размера, който предоставя е невероятен. Изпълнението на веригата и тази разкошна каса са брутални. Извитите лъгове, коронката и бутони просто те прехласват.
Няма нещо, което да не ти хареса в този часовник, а и идеята че можеш да го носиш както с дънки и тишърт, така и с по-официално облекло е пленителна. Разбира се за този часовник, се предлагат и различни видове кожи и гуми, но нито една от тях, не може да замести тази красива верига. Работата с хронографа на ръка е доста удобна, като се има предвид, че бутоните се развиват сравнително лесно и удобно, без да се налага да сваляш часовника.




Пожелавам хубави почивни дни и дано този разкошен часовник, да ви е харесал....


Z. P.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Hands On .... Franck Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition 50pc.

Надали има човек, който се интересува от часовници и не е чувал иметo „ Franck Muller “ . Корпусите на касите са това , което различава бранда от много други фирми, а дори един поглед е нужен за да бъде разпознат часовник от колекцията на „ Franck Muller “ . А и как няма , като това е един от обичаните брандове сред спортисти, музиканти и известни личности. От години исках да видя часовник на „ Franck Muller “ и да разбера за себ е си наистина ли тези часовници са толкова удобни и толкова красиви на живо, както всички казват. А ето и какво ще ви покажа днес... Frank Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition  Moделът е от култовата колекция „Casablanca“, която прави бранда известен. Формата на корпуса е от така наречените „Tonneau“, като вдъхновение за нея FM черпи от старите часовници Elgin. Конкретният часовник е от изключително лимитираната серия наречена "Watchland" и е произведен само в 50 броя. На гърба на това бижу се гравира първоначалната ф

Close up ..... Туристът....

Навярно някой си е помислил, че тук ще говоря за филма с участие на Анджелин Джули и Джони Деп, но уви не е така. Сега искам да ви покажа и да спомена една доста интересна част от руската часовникарска индустрия. Ще се насочим към точно последните години на производство на съветски часовници, и в частност тези, които са били произведени за износ и най-вече за туристите. Тези малки машинки на времетно не се отличават почти по нищо от най-обикновените и масови съветски часовници, но дявола винаги е в детайлите, а тук той е в малки (или големи) картинки по циферблатите. Малко на принципа на марките и картичките, тези неща имат известна колекционерска стойност, но уви цената им не е много по-различна от тези без картинки и надписи. Но са интересни. Особено, ако са в превъзходно състояние... А картинките са толкова различни, странни, политически, военни и като цяло интересни. Нека започна малко по-отдалече... Не е тайна, че в Съветският съюз са се правили часовници с рисувани циферблати, и

Russian Gold.....

Днес ще ви разкажа, за едно малко златно съкровище,което имах честа да докосна :) Благодаря на собсвеника за възможността, да видя нещо толкова уникално и рядко! А въпросният часовник е това.... ... Съветски дамски часовник Слава в каса от масивно 14 карата руско злато.Не съм от най-големите фенове на позлатените или златните часовници и затова рядко им обръщам внимание,но този е просто разкошен.Радва и факта,че не е нещо, което можеш да видиш всеки ден. Повечето такива отдавна са заминали за предпопяване а останалите части ,често се срещат в Steam Punk бижутата..... Касата е тъй нареченото руско злато заради по медният си цвят.Самият часовник е с механизъм на слава 1600 - 17 камъка. Задният капак също е от масивно злато и има страхотни печати който могат да бъдат видяни на снимката.....Естествено времето е оказало влиянието си,но според мен така е по специален.Не е часовник който е стоял в кутия в някой забравен скрин,шкаф или таван а е часовник който е бил носен....