сряда, 8 февруари 2017 г.

Hands On...SEKONDA (Slava) S2427

Днес ще ви представя един прекрасен часовник на Slava, маркиран с името SEKONDA, което означава, че този часовник е бил предназначен за износ от СССР. Страхотен модел с размер, който може да мине за актуален и днес, а радостта, която носи този часовник е наистина голяма.


Ако не бъркам, този корпус се появява в моделите на Slavа в края на 70-те и се среща в доста техни модели от 80-те. Цифеблатът на "слънчеви черти" пресъздава една красива картина, а нетипичните маркери и точки допълват ретро усещането. Всичко това изпъква с метално черните стрелки, които вече са придобили кафяв оттенък, а денят и датата показват своя чар на типичното си място.
Както повечето съветски часовници и този е хромиран, но е запазен перфектно. Буквално е като нов. Поради масивната си форма, в комбинация с къси лъгове, часовникът е доста удобен на китката и най-вече приляга по нея.

Коронката е оригиналната и лично според мен, коронките на Slava са едни от най-удобните, и най-красивите поставяни на съветски часовници.Бутонът за смяна на датата се намира отново на два часа, а отвореният безел или по-скоро липсата му оставят усещане за масивност. На цифеблата гордо стои само надписът SEKONDA, а под самите стрелки виждаме само Automatic. За първи път попадам на такъв часовник с такива маркери и стрелки и мога да кажа, че съм запленен. Просто невероятен детайл и усещане за естетика по цифеблата.


Стъклото е с плосък профил, като пречупването на свелина, което предоставя е просто невероятно. Под всеки различен ъгъл циферблатът се заиграва и показва различна красота.


Механизмът, който бие под стоманеният заден капак е 25 камъковият калибър на Слава - 2427. Aвтоматичен механизъм, който може да бъде навиван както ръчно, така и от автоматичния модул. Резерва на пружината е 40 часа, а балансът бие на 18000 A/h.Както вече споменах, присъствието на ръка е просто невероятно. Размерът от 36мм без коронката и 38мм със, допринасят за това. Като цяло 36мм не звучи много, но както споменах отгоре, отвореният безел и светлият цифеблат оставят усещането за масивност. Повдигнатото плоско стъкло и по-масивният заден капак допринасят за височината на часовника, като тя е 12мм. Между лъговете чаовникът е както повечето съветски - 18мм.

Ето и как стои на ръка, ка различни каишки...Страхотен е, нали?...

Оставям ви с още малко снимки на този прекрасен часовник и пожелавам прекрасна седмица на всички...


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар