четвъртък, 30 март 2017 г.

Hands On .... Vintage Soviet Poljot 2609 Creme Dial





Да попаднеш на запазен съветски часовник в днешно време не е нещо странно, но да намериш такъв в NOS (new old stock) състояние продължава да си е рядкост и разбира се, да се търси от колекционери, и любители. Сега ще ви представя един от най-красивите модели за мен на Полет, с един от най-добрите им механизми, а самата визия на часовникa е изискан  и най-вече класическа.




Прекрасен хромиран корпус с тънки издължени лъгове, с лека пречупка придаващи масивност, но същевременно изисканост и пълнота на самия часовник. Заради липсата на безел, часовникът изглежда доста масивен и отворен, но реално е много удобен, със закръглена си форма. Коронката е оригиналната за модела, като е много малка, удобна за употреба, приятна за експлоатация и най-вече страшно красива, и стилна.

Циферблат
ът е кремаво бял, като на различна светлина нюансът се променя. Плексигласовото стъкло доста допринася за това, а контрастът, който правят прекрасните черни стрелки допълват дрес визията. Датата е разположена на 3 часа, като тук тя е черни цифри на бял фон, като идеята е да се допълват с маркерите на цифрите. Секундарната стрелка е в червено за да разчупва визията, но същевременно да допълва играта на черно и бяло. Надписа Poljot e невероятен. Центриран перфектно и релефен. Винаги ми е харесвало, когато часовниците имат релефна емблема на циферблата. Някак си показва внимание към детайла, а и оставя усещане за качествена изработка. 







Механизмът в този часовик е един от най-доказалите се във времето - калибър 2609.Н на Полет със 17 камъка, 21 600 A/h и резерв на пружината от 46 часа. Задният капак е от стомана и е с прехлупване, като придава много приятна издута форма на самият часовник.







Присъствието на ръка е невероятно. Изключително удобно ляга на китката, а цялата визия на часовника е класическа и подходяща за ежедневно-официална. Размерът от 37мм с коронката допринася за това, а от лъг до лъг часовникът е 43мм. Перфектните размери за едно страхотно часовниче. Височината с оригиналното стъкло е 9мм. Ето и сними, защото този часовник го заслужава...







Страхотен часовник от вече изминало време, готов за нови подвизи. Надявам се, че ви е харесал както и на мен, и ви оставям с още малко снимки на него.













Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар