В тази прекрасна и слънчева неделя, компания с кафето ни прави един много красив и интересен часовник. Не е толкова винтич, но не е и нов модел. Затова малко ще кривнем в страни от ретро часовниците, за да се порадваме на този красавец.
Fortis Brunner Erben Quartz.
Кварца не е от най-уважаваните механизми, когато говорим за швейцарски часовници или за хай-енд хорология, но пък има толкова красиви и готини модели с механизми задвижвани от батерия. Ето този е от тях. Дрес размер от 36,5мм и лого на марката, която в момента е един от официалните партньори за космическите мисий, a долното лого на циферблата (Brunner Erben) е на най-голямата пътно строителна фирма в Швейцария, което ни подсказва, че този часовник, най-вероятно е бил подарен на служител. Но нека да го погледнем от по-близо.
Корпусът за съжаление е хромиран, а не стоманeн. Въпреки това, часовничето е в прекрасно състояние, както се вижда на снимките. Има само леки забележки около задният капак, но всичко друго е наред. Циферблата е матово черен, като белите стрелки и маркери правят невероятен контраст. Датата е разположена в бяло прозорче на 3-часа, като така допълва чудестно изчистената визия на часовникът. Междулъговото разстояние е 20мм. Стъклото е минерал кристал, както може да се очаква за ниският клас на Fortis, но пък механизмът си е доказаната във времето - ЕТА. Бонус за мен е , че часовникът е с 5атм водоустойчивост, което за часовник, който оригинално идва на кожена каишка, и не е с капак на винт, говори за качеството на Швейцарският производител.
Присъствието на ръка е чудестно, а усещането е за един изчистен дрес часовник. Докато чакам да пристигне новата кожена дрешка която му поръчах, ще се порадвам на този красавец на една страхотна и качествена нато каишка, която носи много настроение.
Ето го и как стои на китка. Размера е много приятен, като се носи и доста леко, заради компактите размери. Разчитането става лесно, а настроението, което носи чаовника е страхотно...
Пожелавам на всички една прекрасна неделя, а аз се потапям в това ароматно кафе.
Z. P.
Коментари
Публикуване на коментар