неделя, 23 август 2015 г.

Vintage Sunday....Неделно настроение....

В това мрачно и дъждовно време, някакси се сещам за Англия...
С наближаването на премиерата на новият филм на 007, това настроение се засилва още повече....

Известен е факта, че избора на Бонд в момента е Omega и то не коя а Planet Ocean....Един от най-красивите, ежедневни дайвъри на пазара.Нещо толкова емблематично, че често е сравнявано със Съб-а на Rolex.Но доста по достъпно като цена.
Много от вас сигурно са запознати с часовниците, които Бонд е носил през годините, но може би най-известен си остава Rolex-a на Шон конъри с черно-сивото нато.Дори има Военни часовници на Rolex със сериен номер 007.Те разбира се нямат нищо общо с и героят на Иън Флеминг, но все пак са търсени и ценени.

Интересен е факта, че не в един филм Джеймс Бонд, носи часовник Seiko.Появяват се и модели на Citizen, а дори първият часовник на Бонд е Pulsar. Не знам дали някой е запознат с този факт, но първият ръчен дигитален часовник е изобретен през 1969г.Носи името Пулсар Р2 2900 и днес бранда Pulsar е притежание на Seiko Group, но точно този часовник Роджър Мур, носи в Live and Let Die (1973г).Сигурно малко хора знаят, че зад този часовник стой, не кой да е българският учен Петър Петров, той изработва и много други озобретения, но определено този часовник остава в историята.Той е топ 10 на най-великите открия на Българи и се нарежда до отритията на Джон Атанасов и много други.


Малко се отплеснах, но надявам се за добро.....
От малък обожавам едноредовите дигитални часовници.Спомням си бървият ми часовник евър....беше дигитален Булетроник, който така и не помня какво направих.Но беше страхотен.Чак по късно като взех сериозно да се интересувам от часовници, осъзнах какво парченце история съм притежавал....

И така любовта ми към дигиталките я има и до днес.....
Да не говорим и за манията ми към Seiko....
За това в момента в който този часовник ми попадна, знаех че, трябва да го имам....


Не е баш часовника на Бонд, но е страхотен....
Не мога да му се нарадвам.... А емоцията, която носи е страхотна...
Точно такъв го харесвам, носен и с част от него взета от времето.....

Страхотна неделя на всички пожелавам и не забравяйте.Новият Бонд илиза на 6 ноемрви.


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар