понеделник, 31 август 2015 г.

Vintage Sunday..... в Понеделник...


Знам че, вчера беше неделя и знам,че доста от вас може би очакваха очакваха снимка на винтич часовник. И вече е време за такава.... нищо, че е понеделник...


Луч 50 Летие победьи

За хората, които не са запознати, ще поясня, че Луч са беларуско производство....просто изкупуват съветски механизми и започват, да ги слагат в техните часовници.Странен е факта, че често в мъжки часовници са слагали и дамски механизми (както в този  и механизма е Slava 1601). Поради тази причина, често часовниците на Луч са, със само две стрелки. Може би най-интересните за колекционери са моделите с 23 камъковите механизми с слагани в Poljot De luxe. И определено механично кварцовият модел..... но за него друг път.
 Веднъж попаднах на една руска статия (в момента не мога да я открия) ,но в нея се споменаваше за един модел, за съжаление нямаше снимки, но часовника беше Луч и на циферблата е имало картинка послучай 50 години от Победата на русия във втората световна война.Часовника е свързан с военна тематика, но определено няма нищо военно по него. По скоро е от тъй наречените туристически часовници. На аз лично не съм срещал друг такъв.А този е много интересен. Матово черен корпус с черно покритие и позлатен пръстен около стъклото. Страхотен часовник. Не е важното дали е рядък толкова колкото, се споменаваше в тази статия или е просто поредният часовник произведен през 90те за туристите в русия. Важното е, че е красив по своему.И че, има свой неподправен характер....Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар