понеделник, 14 декември 2015 г.

Hands On ...... Eterna 1935

Нека още в началото да кажа, че рядко се впечатлявам на квадратни часовници. Обаче...
Едно голямо обаче.
Този часовник е Часовник с главно Ч.


Непрехотен дизайн от 30 те години в стил арт-деко и често определян като евтина и по-достъпна версия на Reverso. Да си го кажа направо... повече ми харесва от JLC Reverso, а всичко по него е прекрасно.
Представям ви Eterna 1935.


Еterna 1935 се явява модерно преиздание на култов модел на бранда от 30те години в стил Арт-Деко. Kрасивите детайли и извивки по този часовник, лично според мен са доста недоотценени.
Истината е, че доста хора не харесват часовника заради малките размери, а ретайл цената на нов е много близо до JLC Reverso. За това и този часовник остава на заден план. Добрата новина е, че втора ръка са доста достъпни и получаваш много за парите си.

Циферблата е просто разкош. Разбира се, че бранда предлага и доста по-богат избор от към дизайни и цветове, но белият си е класика.
Заради сапфир кристала, пречупването на светлина е страхотно. Под различен ъгъл циферблата придобива различен отенък на бялото. А малкият правоъгълник с минутните деления напомня за класиката на Cartie - Tank. Логото на Eterna и името на бранда са разположени красиво, малко над стрелките, а червените 15,45, 60 маркери изпъкват брутално на този циферблат. Датата е разположена в малко бяло прозорче на 6 часа, като под него се е наместил и надписа Swiss Made. За да правят невероятен контраст на циферблата, стрелките са в матово черно и типично за един дрес часовник са тънки и прави. Красота!


Koронката е много масивна и удобна. Придава една изтънченост на часовника, а самата тя носи логото от пет точки.


Като обърнем този красавец, виждаме масивен капак от стомана, която е със същото качество като корпуса. За мен това е идеалният ежедневен Дрес часовник.


Масивно гравиран, с всичката информация за часовника, задният капак ни дава и възможност да разберем и водоустойчивостта. 3м - типично за този вид часовници. 1935 гордо стои най-отдоло, за да подсказва модела.

Под този красив капак бие aвтоматичен механизъм ETA 6881 с 25 камъка и резерв на пружината от 39 часа.


Както казах, рядко се впечатлявам от правоъгълни часовници и за мен Reverso си е вечна класика, но този часовник е направо разкошен. А присъствието на ръка е страхотно. Заради формата си приляга много удобно и стои като гривна, а извитие лъгове допринасят за комфорта. Показаният часовник е на кожена каишка от естествена кожа(20мм), като този часовник се предлага и на верига.
Невероятен часовник. А емоциите след него са още по-силни. Въпреки малките си размери от 25мм на 41мм от лъг до лъг и едва 11мм височина, бих носил този часовник всеки ден.


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар