Пропускане към основното съдържание

Hands On....Wostok RootBeer или Магията в един часовник... (Ревю)






Здравейте Приятели,

Днес ще ви покажа един от най-красивите часовници, които наскоро съм виждал и часовник, които просто ми взе умът и все още немога да му се нарадвам.

Ще започна малко по отдалече...
Най-красивият ежедневно спортен часовник произведен някога за мен е Rolex GMT Pepsi 1675, но доста често през погледа ми минава в онлайн простраството моделът по известен като RootBeer (1675/3). Като заклет фен на тази напитка часовника винаги ме е радвал с излъчването си и как явно си личи че е от 70те години.

Така, та след последната форумна среща и след като видях на живо невероятният Wostok Амфибия на Колегата vvgospodinov, реших че, искам амфибия в живота си, а и Ipolit и неговата красота с този невероятен безел тайничко ме радва и ме кара да искам и аз. Та на бързо разрових в продавалници и аукциони, дори даже си помислих за нов от чистопол, но магията на ретрото е по-силна. Но нали и съдбата и късметът винаги ще те изненадат решиха да ме срещнат съвсем случайно и неочаквано с този часовник...

И без повече отлагане едно една снимка как изглежда той...


Или просто някой добър човечец преди 25-30 години (защото часовника е от 80те години) е куил този страхотен часовник и просто е решил никога да не го носи. Благодаря му !!!
Както и отгоре споменах и преди съм имал амфибия и не малко такива Востоци са ми минали през ръцете, но този тук просто ми отвя главата, а и има една красота която я има само в тези неносени стари часовници.

Сигурно вече забеляхте циферблата и затова ще започна с него...
Той е такъв и предполагам това е фабричен дефект, но има нещо хипнотизиращо в това нещо. Дето се вика дефект ама ефект.


В началото помислих, че е масло което се е разляло, но след кратка справна с добрият стар интернет се оказа, че доста от часовниците с този циферблат имат подобен дефект и не е в следствие на масло или влияние от външни фактори. Въпреки това е брутален. Може би единствен минус е, че секундарната стрелка е оранджева и на моменти и в зависимост от светлината се слива с циферблата, но стрелките как изпъкват....
...да стрелките....






Разбира се на слънчева светлина всичко се изкривява и става още по-златисто, и още по-красиво.


От тук идва и връзката с Rolex RootBeer.
Да премина към корпусът. Той е от осмоугълните и лично за мен доста удобен корпус имайки предвид формите.
Харесвам кръглият корпус на Амфибия, но така и не съм имал от тях, а този сега ми допада много повече от всички. Дори и от бочка. Релефа и детайлите са брутални. Разбира се безела е хромиран и също е недостатък , защото доста често се износват лесно, но с този циферблат защочвам да си миля да му сложа един безел като ipolit, и да се допълнят с циферблата.



Разбира се детайлите са просто приказни и за не го казвам само, а и знам колко обичате макро снимки ето нещо красиво.





Типичната коронка на амфибия и типичното лесно боравене с нея...



Искам да обърна и малко внимание и на капака на часовника и после на това, което се крие под него...
За всичките часовници Амфибия, които съм виждал с такъв заден капак за сефте виждам. Имам предвид самият надпис. Доста приятен детайл...




Под красивият капак, има и още едно антимагнитно капаче. Хубав детайл, а и знаеш, че часовника ти е защитен от магнитни полета и вибрации.




Под всичко това бие кал.2409 с 17 камъка и резерв от 49 часа, и най-интересното е, че часовника ги изкарва всичките.



За мен това е един от най-добрите и удобни за експлатация меганизми, а и лесен за подържка...

На ръката часовника се носи супер удобно, а и аз го нося само на натовки, което също допринася за това. По конкретно часовника е с размери от 38мм без и 42мм с коронката. 46мм от лъг до лъг, като на междулъговото простраство е 18мм, и въптреки че, часоника е с ръчно навиване височината е почти 11мм. Доста тежко и масивно се усеща, но е невероятно удобен.











В зависимост от аутфита, часовника може да се комбинира перфектно както със спортно така и с малко по-елегантно облекло. Шон Конъри (Бонд) въведе модата на спортен часовник с официално облекно и сега това се е превърнало в класика.





За съжаление на този етап снимките са повече от впечатленията, но това е факт, защото имам часовника само от два дни. Въпреки това не спира да ме радва и да ме кара да се усмихвам. Страхотен е.... Обещавам да го допълня като натрупам повече впечатления.
Ето още малко снимки.... те и без това доста...




А сега пожелавам една страхотна нова седмица !


Z. P.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Hands On .... Franck Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition 50pc.

Надали има човек, който се интересува от часовници и не е чувал иметo „ Franck Muller “ . Корпусите на касите са това , което различава бранда от много други фирми, а дори един поглед е нужен за да бъде разпознат часовник от колекцията на „ Franck Muller “ . А и как няма , като това е един от обичаните брандове сред спортисти, музиканти и известни личности. От години исках да видя часовник на „ Franck Muller “ и да разбера за себ е си наистина ли тези часовници са толкова удобни и толкова красиви на живо, както всички казват. А ето и какво ще ви покажа днес... Frank Muller Casablanca "Watchland" Limited Edition  Moделът е от култовата колекция „Casablanca“, която прави бранда известен. Формата на корпуса е от така наречените „Tonneau“, като вдъхновение за нея FM черпи от старите часовници Elgin. Конкретният часовник е от изключително лимитираната серия наречена "Watchland" и е произведен само в 50 броя. На гърба на това бижу се гравира първоначалната ф

Close up ..... Туристът....

Навярно някой си е помислил, че тук ще говоря за филма с участие на Анджелин Джули и Джони Деп, но уви не е така. Сега искам да ви покажа и да спомена една доста интересна част от руската часовникарска индустрия. Ще се насочим към точно последните години на производство на съветски часовници, и в частност тези, които са били произведени за износ и най-вече за туристите. Тези малки машинки на времетно не се отличават почти по нищо от най-обикновените и масови съветски часовници, но дявола винаги е в детайлите, а тук той е в малки (или големи) картинки по циферблатите. Малко на принципа на марките и картичките, тези неща имат известна колекционерска стойност, но уви цената им не е много по-различна от тези без картинки и надписи. Но са интересни. Особено, ако са в превъзходно състояние... А картинките са толкова различни, странни, политически, военни и като цяло интересни. Нека започна малко по-отдалече... Не е тайна, че в Съветският съюз са се правили часовници с рисувани циферблати, и

Russian Gold.....

Днес ще ви разкажа, за едно малко златно съкровище,което имах честа да докосна :) Благодаря на собсвеника за възможността, да видя нещо толкова уникално и рядко! А въпросният часовник е това.... ... Съветски дамски часовник Слава в каса от масивно 14 карата руско злато.Не съм от най-големите фенове на позлатените или златните часовници и затова рядко им обръщам внимание,но този е просто разкошен.Радва и факта,че не е нещо, което можеш да видиш всеки ден. Повечето такива отдавна са заминали за предпопяване а останалите части ,често се срещат в Steam Punk бижутата..... Касата е тъй нареченото руско злато заради по медният си цвят.Самият часовник е с механизъм на слава 1600 - 17 камъка. Задният капак също е от масивно злато и има страхотни печати който могат да бъдат видяни на снимката.....Естествено времето е оказало влиянието си,но според мен така е по специален.Не е часовник който е стоял в кутия в някой забравен скрин,шкаф или таван а е часовник който е бил носен....