неделя, 28 февруари 2016 г.

Hands On..... Omega Gold Chronograph

Знам че напоследък Omega е бранд, който преобладава в Блогът ми, но е грехота да не споделям с вас тези страхотни машини на времето и тези парченца от човешката, и часовникарската история.
Лично на мен Омега ми е една от най-любимите фирми, като имам предвид и винтич, и модерните часовници. Всеки малък детайл по тях ме радва и носи удовоствие. Всяка една малка Омегичка на стъклото носи едно невероятно вълшебство...

Е днес това вълшебство e една идея по-невероятно.
Ето за какво става въпрос....Да кажем просто, че през 1965г някой е купил този невероятен часовник от 18к масивно злато и просто е решил да не го носи ежедневно. И сега малко над 50 години, този невериятен часовник все още изглежда страхотно, и радва очите.
Красотата на изискаността, която един ретро хронограф носи със себе си никога не е за подценяване. Винаги е идеалният дрес часовник и винаги те кара да се усмихнеш.Както казах по-горе, корпусът е изработен от масивно 18к жълто злато, а стрелките и индексите си подхождат перфектно със самият корпус, но и изпъкват невероятно на този красив бял циферблат. Естествено след толкова години се очаква по циферблата да има поне някакви следи, но уви, тук всичко е така както е излизнало от завода. Невероятен.

Всеки един поглед върху циферблата е достатъчен да разбереш колко е часа, но истинската причина да погледнеш е да се порадваш на часовника. По периферията на циферблата е разположена техиметрична скала за измерване на скорост, което предполага, че това е бил спортен хронограф, но за да изпъква е оцветена в синьо.
Бутоните на хронографа са типични за 60-те години, а боравенето с тях е невероятно усещане. Хронографа се стартира много меко и приятно на усещане и звук, а зануляването е също толкова невероятно.
Коронката на часовника е много удобна и носи емблематичното лого на Omega.

Когато обърнем часовника, може да се насладим на масивният заден капак от злато, който е идеален за гравиране. Типично е било по онова време тези златни машинки, да бъдат гравирани и подарявани.


Естествено магия този часовник има и под задният си капак...


Cal 320 на Лемания с 17 камъка с 18 000 A/h и резерв на пружината от 44 часа.
Има сведения, че и много други брандове са използвани този легендарен механизъм, като един от тях е Patek Philippe.

За да си отива на часовника е монтирана кожена каишка от естествена кожа, а най-хубавата новина е, че с него все още си е оригиналната катарама, която е поставена в завода.На ръка часовника се носи много удобно. Усещането е по-скоро за някое бижу, а то си е такова. Бижу в короната на Омега. Заради тънките си и леко извити лъгове, часовника прилепва невероятно удобно по ръката, а поради тънкият си безел изглежда по-голям, въпреки размерът от само 35мм. Между лъговете часовника е само 18мм.
Невероятен часовник. Едиствено суперлативи мога да кажа за него, а и мисля, че и самият часовник го заслужава.

Оставям ви с още малко снимки на този красив часовник.

Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар