понеделник, 9 май 2016 г.

Point of view....

В тази категория, ще ви представям и показвам интересни, поне според мен, часовници в нашето онлайн пространство, които си заслужават по една или друга причина.
Няма да се опитвам и да правя реклама на сайтовете, а просто да покажа неще което е интересно, а някой не е забелязал
Ретро или модерни, вие ще си прецените, кое си заслужава и кое не.

Хронограф....
Тази седмица за предложение, за хронограф избирам едно класическо Seiko Pepsi.Стъклото изглежда сменено. Не съм сигурен дали е оригинално, но изглежда много добре. Тези часовници не излизат много често за продажба, а са изклкючително красиви и сравнително евнити механични хронографи с доказана точност. Стрелките лично според мен или не са оригиналните или са запълнени наново със светломаса. Въпреки забележките изглежда страхотно. Безела има следи от времето, но те му придават по-голям чар, а и изглежда като преминал през тежко рали и отцелял.
Според продавача, часовника е минал и профилактика, което е също е плюс.

Цялата обява и за предложения към продавача може да разгледате тук


The Gold ...

Kaто цяло, аз лично не съм много запален по позлатените часовници, но този няма как да го подмина.


Страхотен ПОЛЕТ от по-известните "малки Делуксове" .
Механизма вътре е 23 камъковата (2209) жълта класика, превърнала тези часовници в легенда.
Цялостното състояние на този часовник е прекрассно. Има съвсем лека корозия на стрелките от времето, но това е малък косур, като се има предвид цялостният лик на часовника. По голям косур, поне според мен е коронката. Не мисля, че тя е оригинална, но с малко търсене и търпение, може дас е превърне в страхотен оригинално окомплектован часовник, които не се среща много често...

Тази позлатена класика е пусната на търг и в момента цената е малко над 12лв. Според мен ще се вдигне много, но знае ли човек.  Цялата обява и търга може да видите тук.


Военният....

Както не веднъж съм казвал, военните часовници са изключително интересни и търсени, а какво по интересно от една класика на един от най-големите и известни в момента Немски брандове Junghans.


Няма как да сме напълно сигурно дали точзи часовник е наистина от войната, но военната му визия е страхотна. Определено е от преди 1950г. Стрелките са с невероятно добре запазена светломаса, а самият циферблат е страхотен. Часовника разполага с доста известният и добър калибър 98 на Junghans.
Както се очаква от милитъри часовник, патентите са твърди, но това го прави още по идеален за нато каишки и стари кожи.

Повече за този часовник тук

Интересният ....

Малко са интересните съветски часовници, които могат да излезнат в нашето онлайн простраство и да не бъдат набързо прибрани от някой колекционер. Ето обаче един, който не излиза много често за продажба, а определено е красив.

Чайка Углич. Има и друга версия, само че с надпис Чайка, като и той е доста интересен, а и на него червената звезда е по-масивна. Това се харесва повече на колекционерите и русофилите. Часовника е само с две стрелки, като в него бие сърце от дамски часовник Чайка (Слава) . Конкретният екземпляр не е от най-запазените, но въпреки това е интересен.

Повече за този часовник тук.


Една Класика...

Какво по класическо от един от най-известните съветски часовници на пазара, а именно Poljot De luxe. Разбира се по търсената и по ценена версия е стоманената. Днес ще разгледаме един точно такъв.

Славата на този часовник го прави толквоа търсен и желан. Но истината е, че той е страхотен. Не съм 100% обеден, че това е оригиналната секундарна стрелка, но честно казано, и така не изглежда никак зле. Механизма е 29 камъковият автомат на полет, като има и възможност за ръчно навиване. Като цяло изглежда страхотно, а и това е часовник за носене!

Повече информация за този класически часовник тук.

Лудият...

Не че, този часовник е толква луд, но е интересен. Дигитална рухла в такова състояние не излзиза всеки ден за продажба. А красивият циферблат в синьо, те пренася в дръг свят.


Продавача е описал часовника, като "jump hour" , но това е далеч от истината. Това е съвсем друг вид идея за показване на часа. Единственото което ме притеснява е , че часовника е описан като "Тръгва и спира", което значи че има нужда от задължителна профилактика, но не се знае и какви други изненади може да крие....

Ето и линк къде може да разгледате за този часовник...И за финал нещо което, може и да си заслужава времето за реставрация, по простата причина, че е една легенда. Какво имам предвид ли...
... това.


Много рядко излиза Полет 3017 за продажба и това не е изключение. Тези часовници са изключително легендарни. Самият механизъм е копие на лемания, а всичко по този часовник крещи прецизност. Обаче.... има едно обаче. Часовника не работи, а и липссва и самият ремонтуар и коронка. Въпреки това, може да се окаже изключително интересен проект за въстановяване, а и цялостното състояние на корпусът не е никак лошо.

Повече информация за часовника или ако някой иска да се включи в наддаването, сега е момента. Цената все още е под пазаената, но не вярвам да остане така за дълго време.
Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар