петък, 14 октомври 2016 г.

Hands On..... Tag Heuer Monaco LS

Исках да се докопам до този часовник, още когато излезе. Още щом го видях на ръката на Джъстин Тимбърлейк във филма Runner Runner. Една малко по-модерна версия на невероятната легента на Tag Heuer , а именно Monaco .

Стив МакКуйн е един от хората носил тази легенда, Патрик Демси наскоро се фукаше със своя, но днес ние ще разгледаме един малко по-различен „Монако. Или както може би на повечето хора ще се стори - Монако на стероиди.


Но няма много значение как ще го наречем. Истина е, че това е един страхотен часовник, носещ новаторство, дизайн, визия и функции, като не губи никаква част от характера на Монако. Името естествено произлиза от култовите състезания с автомобили, а и всички знаем, че хронографите са създанени с тази цел. Както вече сигурно сте забелязали, червеният цвят е добавен като детайли в този часовник, а той е символ на Монако.Ретрограндните и линейни регистри на хронографа придават страхотно ретро усещане, а активните секунди на самият часовник са разположени на три часа . 12-часовият регистър на хронографа е разположен на 6 часа и наподобява джанта на автомобил. Емблемата е разположена на 2 часа, като щитът стои гордо на този невероятен часовник. Датата е разположена отново като ретрогранд и самата дата се огражда между две червени линии. На дванадесет часа гордо стои надписа Монако LS. LS e абривиатура за „Lineen system“, чрез която се показват и разчитат отчитанията на хронографа.Маркерите и стрелките са полирани до съвършенство, като стрелките имат невероятна светломаса, а самата секундарна стрелка завършва с червено. Лично аз страшно много харесвам дългите стрелки и заедно с всички детайли по циферблата оставят усещането за нещо ретро, което е възстановено с най-модерните технологии и започва нов живот. Стъклото разбира се е сапфир кристал, който предоставя една страхотна гледка, но поради нетипичната си форма пречупването на светлината е невероятно.


Корпусът и веригата са от благородна стомана. Дизайнът на Монако е култов, но тук е запазена квадратната форма, като разбира се е доста по-разчупена. Размерът е 40.5 на 49.4, което оставя усещането за един наистина много масивен часовник, а и е така. На корпуса тук е поставен надпис с логото и името на бранда. Много приятен детайл излъчващ лукс и класа.
Веригата е изключително красива, с няколко начина на полиране и финиш. Закопчалката е много интересна и патент на Таг, като разполага с удобна система за микро регулиране посредством въртящото се копче.

Механизмът, който бие в този красив часовник е автоматичният калибър 12 - инхаус произвоство на Бранда. Линейна система и 50 камъка.


снимка интернет

Коронката и бутоните са изключително красиви. Самата коронкта има красива червена лента, носеща отново духа на града-държава. Бутоните са украсени като педали на автомобил.

Присъствието на ръка е много внушително. Буквално.
Часовникът стои много удобно, като е точно според размерите на новите тенденции

 Водоустойчивостта е напълно нормално достатъчна за един спортен часовник (100м). А височината е 16,5. Лично според мен е разкошен...


Надявам се да ви е харесала тази модерна легенда, а усещането след него е изключително.
Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар