сряда, 28 юни 2017 г.

Coffee Time....

Днес копмания със сутрешното кафе ни прави един прекрасен представител на Swatch.
Цялото име на модела е Swatch World Record Japan  GB721 от не далечната 1990г.


Страшно красив часовник в типични за началото на 90-те цветове.
Вътрешният ринг се върти от втората позиция на коронката, но реално всичко се прави ръчно, а не от самият часовник. Оригиналната жълто, зелена каишка е загубена преди да стигне до мен, но така е много по-красив.Каишката е отново оригинална на Swatch, но черна, а така циферблата изпъква повече.
 Луминисценцията е разположена само по минутната и часовата стрелка, а секундарната стрелка е в типичният за Swatch стил - да не се връзва на нищо. По дисковете на циферлбата има разалични цветове, който в зависимипт от играта на светлината изглеждат, или по-наситени, или по-бледи, а по-вътрешният диск има надписи както на Английски, така и на Японски, и Арабски. Като преглътнем тази цветна рапсодия, получваме един страхотен, и пъстър часовник от Швейцария, който много радва, и оставя едно приятно свежо настроение. Механизма, който тиктака тук не е изненада - ЕТА, който директно е монтиран в часовникът. Стъклото е плексиглас, като така подържането му е евтино, и разбира се оставя едно ретро усещане.

На ръка часовникът се носи много удобно. Размерът от 34мм не звучи много сега, и дори вече официално се води Унисекс, но тогава това е бил мъжкият размер. Липсата на безел, и отвореният циферблат, създават усещане за доста по-масивен часовник, но всичко което погледа ти улавя е циферблата.


И тъй като, тези часовници са направени, да ни развеселяват, и разбира се, да им се радваме, ви оставям с още няколко снимки, и пожелавам приятен остатък от седмицата.


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар