неделя, 17 декември 2017 г.

Vintage Sunday ..... The Mido

Mido не е от най-известните брандове, които са познати на любителите на часовници, особено на феновете на ретро представителите, но определено е бранд с история, чар и най-вече качествени часовници. Дори марката преиздаде модел Multifort, който е трибют към един прекрасен часовник от 50-те, на който ще обърнем и внимание днес.

A eто и това, което ще разгледаме днес...


Mido Multifort Powerwind automatic ....
Хубаво е, когато денят ти започне с чаша хубаво кафе, но и с още по-хубав часовник.
Kонкретният часовник е от 50-те години, като за времето си е бил в напълно нормален размер за мъжки дрес часовник, а днес със своите 28,2мм по-скоро минава за дамски. Моделът е със сериен номер на механизма cal. 00916R, като двойната нула е препратка към размера на самия механизъм 23,686мм (10,5), а буквата R означава Special Edition with Extra Quality".
За военен часовник размерът е страхотен! Часовничето стои доста масивно на ръката, а навиването на автоматичния механизъм е приятно и звучно. Часовничето дори е на коректната за периода си разтегателна верижка. Красота!
Оригиналната коронка определено допринася за прекрасното усещане на завършеност, но цялата красота е в самия циферблат. Въпрки, че е носен, следите от употреба са минимални и цялостното състояние е страхотно. Стрелките и маркерите не са загубили нито частица от чара си, а дори изглеждат още по-добре.


Оставям ви в още снимки на този красив часовник, защото снимките говорят по-добре от думите.


Присъствието на ръка е страхотно! Малките часовници са доста удобни, но нека не забравяме, че това не е размер за всеки. Верижката определено допринася за комфорта, но според мен ще изглежда страхотно и на кожа или на нато. Така повече ще се подчертае военната му визия.
Надявам се да ви е допаднал, защото на мен страшно много ми хареса. Прекрасен милитъри екземпляр от изминалата епоха.
Специални благодарности на Павел Влъчков от Chronotimepieces.com  за предоставянето на този прекрасен, интересен и рядък часовник!


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар