четвъртък, 21 април 2016 г.

Hands On.... BREITLING SuperOcean Heritage Chrono 46mm

Да, името казва доста за този часовник.
Първото, което прави впечатление е името „Супер Оушън“. Това е една от най-красивите серии на бранда. Разбира се и едни от най-търсените и продаваните модели. Точно този модел обаче носи имете „Heritage“ (наследство), като тук това е като поклон към моделите, който са превърнали бранда в това, което е днес. Именно култовите хронографи от 60те години са най-търсените Брайтлинги в момента.
Тук, точно тази лека визия е загатната във всеки детайл на часовника.


Изключително красив часовник с невероятен финиш, много удобна каса и разбира се, визията и характера на Брайтлинг. Първото, което прави впечатление е отвореният циферблат с наистина видимите часова и минутна стрелка. Въпреки, че часовникът е хронограф, всичко по него се вижда изключително удобно, а датата на 3 часа е един от плюсовете му за мен.

Малките циферблати са дискретно разположени по самия циферблат, но не губят чара на този класически часовник. Бутоните за самия хронограф са с ретро дизайн, което е още една препратка към наследството на Брайтлинг. Коронката е много удбона за използване и не убива, когато часовникът е на китката. Но нека сега да погледнем циферблата от по-близо...

Лично на мен ми прави впечатление липсата на емблемата и крилата на Брайлинг в края на секундарната стрелка на хронографа, но това още повече носи ретро нотка. Малките циферблати са страхотни и това се вижда само при много близко вглеждане. Разбира се, тук чара го носи и часовата стрелка. Типична за дайвърите от края на 60-те и 70-те години. А „B“-то може да бъде намерено както на циферблата, така и на коронката. Това на циферблата е избработено от 18к чисто злато като поклон към ретро моделите на марката.

Разбира се като се има предвид, че часовникът е дайвър (200м), безела е еднопосочен и изключително удобен за употреба.

Този часовник се предлага както на оригинална меш верига, така и на кожа и гума, но истинската магия е във веригата. Тя някак си най-много допълва цялото излъчване на часовника, а да не говорим колко качествена и красива е . Бъкълът е изключително здрав и надежден, а самото присъствие на ръка е невероятно. Под масивния заден капак бие калибър „B13“,  -доработка на Брайлинг, който е сертифициран автоматичен механизъм от COSC.
Въпреки масивният размер от 46мм, часовникът стои невероятно удобно на ръка и определено се забелязва - нещо, което този бранд винаги е ценил и целял. Височината е 16,4мм, а между лъговете е 24мм. Няма нещо, което да не крещи BREITLING в него. Стъклото е сапфир с брутален антирефлекс, който под определени ъгли синее и оставя впечатление, че часовникът всъщност е със син циферблат. Безелът на конкретния модел е черен, като има версии от „Heritage“ колекцията със син, зелен и червен безел. Без повече овъртания, ето как стои на ръката.


Определено един от най-красивите Breitling часовници на пазара. Финиша и детайлите са невероятни, а чарът и историята, които носи този часовник не са за подценяване...

Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар