сряда, 13 април 2016 г.

Hands on ..... Omega Seamaster Aqua Terra 150m 231.10.42.21.06.001.

Oще едно от модерните бижута в колекцията на “Омега”.
“Омега Aqua Terra” носи духa на “Seamaster”, като тя се пада по-малкото братче на “Seamaster Professional”.
Казвам го тaка, защото това не е типичният дайвър часовник от серията на бранда. Тук водоустойчивостта е на 150м, а липсата на безел прави визуално часовника по-голям, но истината е, че този часовник представлява перфектния ежедневен часовник...
Това е часовник, който можеш да сложиш с всичко. От костюм, през ски екип/зимна екипировка, до дънки и тениска, а защо не и бански. Все пак 150м са напълно достатъчно за ежедневните нужди, че дори и за влизане в море.

Конкретният часовник тук е в по-големия вариант от 41.5мм, което е идеалния размер за ежедневен часовник и се усеща прекрасно на ръката. Има и версия с 38,5мм, като съществена разлика е липсата на металното прозорче на датата.
Този часовник представлява всичко което „Омега Seamaster“ е. Хронометър с час, минути и секунди и не на последно място - дизайнът. Извитите лъгове са запазена марка на бранда и са едно от нещата, по-които часовниците им са разпознавани и харесвани.Моделът идва на изключително удобна метална верига, която за нуждите от по- официално носене няма дайвърско разширение....Коронката е на винт, като това спомага за по-добра херметизация...

Стъклата са разбира се сапфир, като под задното се крие красивият механизъм Cal-8500 на „Омега Co-Axial“. 5 – позиции, температурен регулатор, 39 рубина и два барела. Един истински сертифициран автоматичен хронометър.

Kрасота...

До тук, набързо минах през всичките сухи данни, защото искам да обърна по-голямо внимание на циферблата. Реално цветът се води Teak-Grey, като в зависимост от ъгъла и от светлината, нюанса е различен.Прекрасните линии допълват визията прекрасно, а полираните до съвършенство стрелки не спират да препускат. Всяка една от стрелките тук е различна и същевременно красива. Малко брандове на пазара могат да си позволят такова нещо, и да е наистина толкова добро. Часовата стрелка е най-малката от всички като завършва с извивка към самия циферблат. Почти през цялата си дължина има светломаса. Минутната стрелка обаче е другата крайност. Завършва с огромна стрела, наподобяваща култовата стрелка на „Omega - Broad Arrow“. Тук светломасата е само на върха на стрелата. Секундарната стрелка носи духа на култовите модели на „Omega“ с легендарното име – „Speedmaster“ . Не е точно същата, но си личи от къде е била вдъхновена.

Както споменах преди това, разликата с по-малки размер на „Aqua Terra“ е прозорчето на датата. Тук то не е просто обикновено прозорче на 3 часа, а е с метална рамка, точно както всичките маркери. Харесва ми, че датата е бяла на черен фон. Това не се среща при много часовници. Разбира се, детайлите по маркерите и светломасата са невероятни. Този часовник просто те кара да се взираш в него и да не спираш да наблюдаваш движението по циферблата. Прекрасното лого на бранда и надспис „Omega“ са с точно същият финиш на полиране като на маркерите и гордо стоят под 12 часа.

Наистина невероятен часовник...Присъствието на ръката е невероятно. Казвам го така, защото много часовници не са с най-удобните вериги, но точно „Omega“ са бранда с най- уважаваните и удобни вериги.
Заради формата на касата, часовникът приляга плътно по китката и стои доста балансирано. И разбира се най-хубавото нещо - четимостта.
Толкова изчистен и класически часовник няма как да не бъде разчетен от един поглед, но като че ли погледът ти бързо се привлича и от всички малки детайли...


Надявам се, часовникът да ви е харесал. Красотата и чарът му са типични за „Омега“. А емоцията, която носи със себе си е страхотна...

Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар