вторник, 2 май 2017 г.

Coffe Time....
Днес компания с кафето ни прави един страхотен съветски часовник Raketa.
Имал съм моделът с позлатеният безел тип Ролекс, но често се случва, че когато си имал един модел, искаш да имаш и от другите.


Типичен представител за 80-те години със своят масивен корпус. Смея да кажа, че това е един от най-масивните корпуси на Ракета. Предпочитан е от доста хора с по-дебели китки, като лично на мен, дори ми идва леко голям.
Въпреки това е доста красив. Циферблата е с неверотен шрифт, а компликацията от ден, и дата, е едно страхотно допълнение.Механизмът в този красив часовник е калибър 2628.H с компликация ден и дата. Машинката е с 19 камъка, резерв на пружината от 45 часа, и 18000 А/h. Хубавото на часовниците Ракета е, че дата-та има бърза смяна, и така винаги може да бъде настроена коректно.

На ръка часовничето се носи много удобно, заради късите лъгове. Изглежда масивно, а гладкият безел допълва усещането за стил. Черните маркери и стрелки, правят разчитането изключително лесно, и удобно.Надявам се да ви е харесал, като за финал, ще ви зарадвам, и как изглежда до своят черен вариант.
Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар