петък, 5 май 2017 г.

Coffee Time...

Днес компания с кафето ни прави един изключително красив съветски часовник. Победа винаги са ми били любими модели, но надали има нещо по-приятно от техните сини циферблати. Изключителна красотa, като пречупването на светлината предоставено от акрилното стъкло, в комбинация със самия циферблат е страхотно.

Има няколко вариации на корпусите на „Победа, но този за мен е най-красивият. Издължените лъгове, в комбинация с гладкия и изчистен безел, правят часовника много семпъл, и стилен. А когато всичко по часовничето е напълно оригинално и в прекрасно състояние, няма как да не ти хареса.

Коронката е един от любимите ми детайли в тези часовници. Страшно красиви са, а тази
е в просто прекрасно състояние. Всичките забележки по този часовник са по-скоро от съхранение отколкото от носене, като всичко което виждате е в неполирано състояние. Стъклото е прекрасно и дори така ми хареса, макар да не е проблем да бъде полирано или сменено.

Нека погледнем от по-
отблизо циферблата...


Мастилено синият циферблат е придобил невероятна патина около 10 часа. Сигурно някои от вас могат да срещнат и по-добри часовници от този, но няма да е същият. Точно тези стрелки са любимите ми на „Победа“ - издължени и леко огънати в края си. Красота! Секундарната стрелка е разположена на 6 часа, като наблюдаването й е истинско удоволствие. Механизмът в този прекрасен часовник е калибър 2602 на ЗИМ, с 15 камъка 18 8000 A/h и резерв на пружината от 40ч. Навиването е меко и приятно, а работата на тази машина е доказана във времето.

На ръка часовникът изглежда страхотно, макар размерът от 36мм с коронката
да се струва малък за доста хора. Издължените лъгове и отвореният безел помагат визуално часовникът да изглежда доста по-масивен. От лъг до лъг часовничето е 40мм, а между лъговете е 18мм. Чудесно се връзва с кафява кожена каишка, която подчертава синия цвят.Определено страхотен часовник, в още по-прекрасно състояние. Надявам се да ви е харесал, както ме радва и мен. Оставям ви с още малко снимки....


Z. P.

Няма коментари:

Публикуване на коментар